Online reserveren

Ga jij binnenkort op vakantie en wil je erg graag aan je lijf blijven werken?

Kijk eens op www.pilatesoefening.nl

- 23 oefeningen online
- beeld en tekst
- je eigen docentes als voorbeeld
- bekijk eerst de gratis video's

•verbetert je houding•vermindert nek- en rugklachten•versterkt de balans tussen lichaam en geest•bereikt grotere flexibiliteit van je lichaam•verstevigt spieren•vergroot je lenigheid•optimaliseert je ademhaling•ondersteunt je sportprestatie•voorkomt blessures•creëert een mooi gevormd lichaam

Studio Pilates Zwolle

Deze kleinschalige studio bevindt zicht vlakbij het centrum van de binnenstad Zwolle en is gevestigd in een prachtig voormalig schoolgebouw. Parkeren is makkelijk en bovendien gratis. De inrichting van de studio is licht en ruim en de sfeer is gezellig en ontspannen. Persoonlijke aandacht staat centraal.
In de studio kun je zes dagen per week terecht voor klassiek Pilates, zoals ontwikkeld door Joseph Pilates.  Daarnaast bieden wij Vinyasa yoga en Yin Yoga aan. De lessen zijn geschikt voor iedereen.
Alle docentes zijn gediplomeerd en gedreven en hebben liefde voor hun vak. We bieden een professionele maar persoonlijke aanpak.

Bij Studio Pilates Zwolle kunt je terecht voor alle mogelijke vormen van rugklachten, nek- schouder- en bekkenklachten. Ook  klachten voortkomend uit de ademhaling (bijv. hyperventilatie) pakken wij samen met de klant aan.

De Pilates lessen zijn matlessen die worden uitgebreid met small equipment zoals ballen, ringen, rollen en sticks. Daarnaast bieden wij persoonlijke training aan voor het  intensiveren van je workout of het behandelen van klachten. Deze training vindt veelal plaats op de apparatuur.

De Vinyasa en Yin Yoga lessen worden op verschillende dagen, tijden en niveaus gegeven. Voor ieder een passende les in een prettige sfeer.

Studio Pilates Zwolle heeft een online Pilates trainingsprogramma ontwikkeld: www.pilatesoefening.nl. Het programma is bijzonder geschikt voor meederde doeleinden en gemaakt door de docentes die werkzaam zijn in de studio.Wat is Pilates?

Pilates is een trainingsmethode voor het lichaam, die in het begin van de 20e eeuw ontwikkeld is door Joseph Pilates. Het doel is het creëren van een evenwichtig spiersysteem, waarin overbelaste spieren worden ontlast en verwaarloosde spieren weer worden geactiveerd. Op deze manier ontstaat er een groter evenwicht tussen de verschillende spiergroepen. De training richt zich in eerste instantie op het activeren en trainen van het "powerhouse". Het “powerhouse” wordt gevormd door de diepliggende buikspieren, de bekkenbodemspieren en de stabiliserende rugspieren rond de wervelkolom. Door training van het "powerhouse" ontstaat een "korset" van spieren dat steun en stabiliteit aan de wervelkolom en het bekken geeft. Als dit centrum krachtig is, dan richt zich de wervelkolom vanzelf in haar natuurlijke houding. De wervelschijven duwen niet meer op elkaar, de schouders staan weer boven de heupen en het lijf wordt letterlijk langer. Hierdoor krijgt het lichaam een meer gestroomlijnd uiterlijk. De oefeningen zijn zacht van aard, maar hebben een zeer diepgaande werking. De oefeningen worden langzaam en zeer bewust uitgevoerd; de ademhaling staat hierbij centraal. De resultaten ven het regelmatig beoefenen van Pilates zijn ondermeer: een soepele en sterke rug, een plattere buik, sterke, lange spieren en een verbeterde houding en bloedsomloop.