MEDITATIE

Maandelijks openen we de studio voor een gratis meditatie
(2e zondagavond van de maand 20-21u) via Stadsverlichting.nu.

LESSEN

Zowel Lennie als Mieke zijn geschoold in Vinyasa Yoga. Dit is een krachtige, dynamische yoga stijl die ademhaling en beweging verbindt. Een flow ontstaat wanneer een reeks houdingen aan elkaar verbonden worden. De lessen kenmerken zich door wisselende tempo’s. Regelmatig bepalen, het weer, seizoen, tijd van de dag het tempo en de structuur van de les.

Basic Vinyasa Flow
Binnen deze les besteden we extra aandacht aan de uitlijning en de aandachtspunten van de houdingen. Dit in combinatie met het aan elkaar verbinden van de houdingen waardoor een flow ontstaat.

Dynamische Vinyasa Flow
Dit is een les waarbij het fijn is als je wat basis houdingen kent. Bekende houdingen verdiepen we binnen deze lessen. Enige ervaring is om die reden gewenst. We verdiepen basishoudingen en werken vaak toe naar een bepaalde houding; een 'peak pose'.  Techniek en flow worden beiden aangeboden. 

Ontspanningsyoga
Binnen deze les ervaar je wat het ontspannen van je adem, hoofd en lijf met je doet. Dagelijks worden we allemaal aan zoveel prikkels blootgesteld, dat we eigenlijk bijna constant afgeleid worden. We zijn gewend om meer naar buiten gekeerd te zijn en we nemen ook steeds meer ‘genoegen’ met de verschillende prikkels. Ongemerkt passen we ons soms zover aan, dat we uit balans raken. We keren ons zo vaak naar buiten, dat we de weg naar binnen nauwelijks tot niet meer kunnen vinden. De les ontspanningsyoga kan je helpen om op een vriendelijke manier die weg naar binnen te vinden en de rust die zich daar (uiteindelijk) bevindt op te zoeken. Want binnenin jezelf is de stilte die je zo nodig hebt om een goede balans te vinden tussen inspanning (Yang) en ontspanning (Yin)!