Pilates en zwangerschap

Pilates tijdens de zwangerschap is voor zowel jou als voor je baby van onschatbare waarde. De innerlijke rust in combinatie met de fysieke training is de perfecte basis om je zwangerschap met aandacht en in balans te beleven.

In de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een algemeen goede stabilisatie van de rug en het ontwikkelen van een goede controle over de dieperliggende buikspieren. Dit is heel belangrijk voor de stabilisatie van de onderrug en het bekken. Hiermee kunnen ook veel zwangerschapskwalen verlicht of zelfs voorkomen worden. We richten ons tijdens de cursus ook uitgebreid op de ademhaling, balans en coördinatie.

Tijdens de cursus nemen we verantwoord tillen, draaien en bukken tijdens je dagelijkse bezigheden mee.  Verder geven wij bekkenbodemtraining en leren wij jou het opvangen van weeën en omgaan met pijn.

Tot je ongeveer 15 weken zwanger bent is het mogelijk de reguliere groepslessen te volgens. Naarmate het kind en dus ook je buik gaan groeien is het goed om over te stappen op de speciale zwangerschapslessen.  Deze cursus duurt 12 weken. Je kunt ieder moment instappen en per week verlengen als je dat wenst.

Contact

Studio Pilates Zwolle | Dr. Stolteweg 62, 8025 AZ ZWOLLE
(Gebouw Nobel eerste verdieping)

Info: Henriët van Dalen
t: 06 53 51 35 21
e: pilates@pilateszwolle.nl