In de sfeervolle studio van Henriët van Dalen waar je je direct op je gemakt voelt en waar de geur van koffie je tegemoetkomt sprak ik met twee prachtige dames. Simone Jansen (53) en Jeanette Siero (58) zijn trouwe Pilates beoefenaars en stralen kracht en plezier uit. Simone en Jeanette volgen tweemaal in de week lessen Pilates: woensdagochtend op de reformer en vrijdagochtend een uur op de mat. Jeanette: ‘Juist die combinatie is fantastisch.’.

Simone was altijd al gek van Pilates en samen met Jeanette volgde ze al lang lessen Pilates. Simone had veel last van lichamelijke klachten en de reguliere lessen bij de studio waar zij destijds Pilates volgde pasten haar niet meer. Simone: ‘Ik had veel pijnklachten maar was wel gek van Pilates. Gelukkig kwam ik drie jaar geleden terecht bij Henriët.’. Simone kon in die tijd haar arm niet meer bewegen en had veel last van haar artrose. Na een jaar intensieve individuele training van Henriët bij Studio Pilates Zwolle kon Simone weer integreren in de reguliere lessen. ‘Ik heb nog nooit zo’n docent gehad, ze weet wat je lijf aankan. Ze heeft me zo veel vertrouwen gegeven. Deze docent heeft verstand van zaken en weet wat ze doet. Ik heb nog nooit zo iemand meegemaakt. Ik zou hier het liefst vier keer per week zijn!’

‘We willen iedere dag wel Pilates’

Vol enthousiasme nam zij Jeanette mee naar de lessen van Henriët. Jeanette dacht eerst nog ‘daar heb je Simone weer met haar overdreven enthousiasme. Inmiddels ben ik volledig overtuigd en blijf ik lessen volgen bij Studio Pilates Zwolle zolang het kan.’. Ook Jeanette merkte direct wat deze pilateslessen voor haar lijf deden. ‘Ik had rugklachten met uitstraling naar mijn benen, maar door het vergroten van mijn kracht en de core-stability, is dit veel minder geworden. Ik hou er door de lessen ook meer rekening mee hoe ik sta als ik bijvoorbeeld aan het werk ben. Ik ben me veel bewuster geworden van mijn lijf’.

‘Henriet is gewoon een topwijf, klaar!’

Dat beide dames vol enthousiasme zijn blijkt wel tijdens het gesprek met hen. De uitspraak ‘Henriët is gewoon een topwijf’ is meerdere malen genoemd. Als je niet beter zou weten, zou je kunnen denken dat ze al deze uitspraken ingefluisterd hebben gekregen. Maar niets is minder waar. Deze dames hebben aan den lijve ondervonden wat Pilates voor je kan beteken en hoe het je kan helpen om fit en krachtig ouder te worden. Jeanette: ‘Je merkt gewoon dat je core-stability toeneemt en je lijf echt sterker wordt.’. Simone haakt hierop aan: ‘Als ik niets zou doen aan mijn lijf, zouden mijn klachten duizendmaal erger zijn. Ik merk het ook gewoon aan mijn lichaam als Henriët er drie weken tussenuit is.’.

Henriët wordt met gemak de hemel in geprezen. Jeanette: ‘Henriët is een pittige tante die weet wat ze wil, die een duidelijke visie heeft en weet wat ze hier aan het doen is. Henriët ís Pilates! Simone over Henriët: ‘Zij is echt fantastisch. Ze loopt tijdens de les rond en weet van iedereen welke pijntje ze hebben en geeft passende aanwijzingen. Onvoorstelbaar. Ik heb nog nooit zo’n sportinstructrice gehad.’

‘Ik zou het liefst hier vier keer in de week zijn.’

Ook over de studio in Zwolle zijn de dames te spreken. Simone: ‘Het complete plaatje maakt deze studio zo fijn; de sfeer, de lessen, de vriendelijkheid, de betrokkenheid van alle docenten. Jeanette: ‘Ik denk dat hier Pilates gegeven wordt zoals de Pilates echt is ontstaan, dit wordt in ere gehouden. En natuurlijk de persoonlijkheid van Henriët is belangrijk.’. Jeanette voegt hier nog lachend aan toe: ‘De heerlijke verse koffie helpt natuurlijk ook. Na de les altijd even zitten en kletsen (beppen is tijdens de les niet de bedoeling).’.

‘Je zou het eigenlijk zelf eens moeten proberen ‘

Contact

Studio Pilates Zwolle | Dr. Stolteweg 62, 8025 AZ ZWOLLE
(Gebouw Nobel eerste verdieping)

Info: Henriët van Dalen
t: 06 53 51 35 21
e: pilates@pilateszwolle.nl