‘Ik ben serieus van mening: Dit is echt de manier om dit te doen!’
Martin de Visser

Ja, ik ben enthousiast!

Hij zit al in zijn sportoutfit en net voor zijn training begint spreek ik Martin de Visser. Martin volgt  sinds begin 2019 personal training bij Henriet van Studio Pilates Zwolle.

Martin: ‘Ik ben via mijn vrouw hier terechtgekomen. Zij had een hernia en heeft veel baat bij de Pilates. Eerst had ik zoiets van, het is toch een beetje een vrouwengebeuren, maar dacht laat ik het maar eens proberen’. Deze keuze heeft Martin veel goeds gebracht. ‘Het had heel snel effect’.

Voor zijn werk als eigenaar bij twee handelsbedrijven zit Martin veel achter de computer, veel in de auto en dan vaak in de verkeerde houding. Martin heeft al heel lang last van zijn rug. “Op een gegeven moment denk je het hoort er een beetje bij, maar dat is natuurlijk niet zo”. “Ik ben in het verleden vaak naar fysiotherapeuten geweest, maar altijd met kortdurend resultaat, mijn klacht kwam altijd weer terug”.

‘Veel effect, maar je moet wel verder blijven trainen’

Martin vertelt ‘In het begin ging het direct vrij snel, veel effect, maar je moet wel blijven trainen. Er is een keer dat ik drie weken heb gemist en dat merk je dan gelijk, dat voel je wel.’

Op aanraden van Henriët is Martin ook nog bij een manueel arts geweest om de wervels recht te zetten. Martin: ‘je hebt in totaal 26 wervels en daarvan stonden er 24 niet goed. Nu staan ze allemaal goed. De manueel therapeut geeft hem aan ‘omdat je nu alle spieren traint werkt dat buitengewoon goed voor je wervelkolom’’. De klachten van Martin zijn behoorlijk verminderd.

Martin heeft bewust gekozen voor de personal training. ‘Voor mij is juist dat een-op-een heel goed. Wat je hier doet is echt je dieperliggende spieren aan spreken, je core. Ik sta veel rechter op en mensen in mijn omgeving zeggen het ook.  ‘Henriët is ook streng’ voegt Martin lachend toe. Martin: ‘Ik kan heel goed met haar. Ze is wel duidelijk en dat is prachtig. Je voelt ook aan dat ze het kan’.

‘Ik ben serieus van mening: Dit is echt de manier om dit te doen!’

Contact

Studio Pilates Zwolle | Dr. Stolteweg 62, 8025 AZ ZWOLLE
(Gebouw Nobel eerste verdieping)

Info: Henriët van Dalen
t: 06 53 51 35 21
e: pilates@pilateszwolle.nl