‘Ik ga hier nooit meer weg’
Evelyn de Visser

Klaar bij de fysio en dan…?

Evelyn de Visser en ik nemen plaats op de zogeheten Reformers in de zaal van Studio Pilates Zwolle. Evelyn kreeg in 2017 te horen dat ze hernia had, na behandeling van de fysiotherapeut was ze zoekende. Een jaar geleden is Evelyn gestart met personal training bij Henriët. We spreken elkaar hierover in de trainingszaal.

Evelyn was na het traject bij de fysiotherapeut zoekende. ‘Ik had niets meer aan sport gedaan maar ik moest gaan bewegen. Maar wat dan? Ik ben naar een sportschool gegaan. Maar daar doe je maar een beetje wat. Niemand die echt met je meekijkt’.

Henriet zei ‘ik kan je helpen om sterker te worden’

‘Een vriendin van mij tipte me en toevallig was er kort daarna een open dag. Na een kennismaking op de open dag zei Henriet gelijk ‘Je moet komen, ik kan je helpen om sterker worden.’ Toen is Evelyn begonnen met personal training bij Studio Pilates Zwolle. ‘Het is gewoon super. Zij weet precies wat mijn zwakke plekken zijn. Welke oefening we ook doen, ze weet het precies.’

‘Pilates is voor mij een lot uit de loterij’

Henriet traint Evelyn op de Reformer ’Eigenlijk doe je allerlei oefeningen die je op een sportschool ook doet maar het is anders, en doordat je ligt schakel je een beetje de zwaartekracht uit.’ ‘Dat is echt wel het voordeel van Pilates, soms beweeg je minimaal, dan spreek je spieren aan die heel diep weg liggen en door dat maar gewoon te herhalen maak je ze sterker’. ‘Zij motiveert gewoon fantastisch’ Henriet ‘Je moet altijd komen, wat je ook hebt, blijf komen’ Evelyn is nu al sinds eind 2018 aan het trainen en het helpt haar enorm. ‘Eerder had ik moeite met uit de bank omhoogkomen en traplopen viel me ook zwaar. Het levert me fitheid en ik voel me stukken sterker nu.’

‘Ik ga hier nooit meer weg’

Over Henriet is Evelyn enthousiast ‘Henriet is streng doch rechtvaardig. Ze is heel gepassioneerd en supermotiverend.  Ze trekt je net over de rand. Ze ziet echt wat haalbaar is. Ze is ook heel persoonlijk, je brengt toch een uur met elkaar door en ze is altijd heel erg betrokken. Ik ga hier nooit meer weg. Mijn man traint nu ook bij Henriet en hij zei gekscherend ‘als we 102 worden zijn we heel wat geld aan Henriet  kwijt want we kunnen niet meer zonder’.

‘De studio is prachtig en echt heel schoon. Henriet is perfectionistisch en dat zie je.’

‘Ze heeft ook altijd koffie voor de mensen en wat lekkers. Ze kent iedereen bij naam en weet alles van iedereen. Ik gun dit iedereen’.

Contact

Studio Pilates Zwolle | Dr. Stolteweg 62, 8025 AZ ZWOLLE
(Gebouw Nobel eerste verdieping)

Info: Henriët van Dalen
t: 06 53 51 35 21
e: pilates@pilateszwolle.nl